Het LSR zoekt bestuur 2018 – 2019!

Het LSR is op zoek naar vier rechtenstudenten (minimaal tweedejaars) of recent afgestudeerden die volgend collegejaar op willen komen voor de rechten van studerend Nederland. Op deze pagina vind je informatie over het LSR, een bestuursjaar bij het LSR en de sollicitatieprocedure. Voor vragen, een vrijblijvend gesprek of meer informatie kan je tijdens kantoortijden bellen naar het LSR: +31 (0)30 22 316 44 of mailen naar info@lsr.nl

Het LSR
Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) staat hbo- en universitaire studenten (gratis) bij in individuele en collectieve zaken. Zodra we merken dat een probleem meerdere studenten raakt, zoeken we naar een juridische oplossing. Daarnaast zijn we de overkoepelende organisatie van twaalf lokale rechtsbureaus, die voor je klaar staan om meer individuele vragen te beantwoorden. Wij sturen je vraag door naar een van deze rechtsbureaus of behandelen hem zelf.

De vacature
Het LSR is op zoek naar vier enthousiaste, proactieve en gedreven studenten of recent afgestudeerden die samen het LSR-bestuur 2018 – 2019 willen vormen. De vacature voor vind je hier (tekst gaat verder onder afbeelding):

De functies
Het bestuur kent 4 functies, die staan hieronder toegelicht.

Voorzitter
De voorzitter is het gezicht naar buiten, die het standpunt van het LSR verkondigt. Tevens is de voorzitter verantwoordelijk voor het pers- en mediabeleid.

Externe contacten
Het bestuurslid externe contacten onderhoudt de contacten met de aangesloten rechtswinkels. Ook is dit bestuurslid verantwoordelijk voor de seminars en trainingen en voor het bijhouden van de social media.

Juridische zaken (2 vacatures)
De bestuursleden juridische zaken zijn eindverantwoordelijk voor de juridische dienstverlening. Zij coördineren de vragen die binnenkomen van individuele studenten en verdiepen zich in de grotere collectieve zaken.

Belangrijk

De sollicitatiegesprekken vinden in principe plaats op maandag 23 of maandag 24 april. Probeer deze data dus vrij te houden!

Veelvoorkomende vragen

Welke competenties heeft een bestuurslid nodig?
Verschillende competenties zijn belangrijk voor een bestuurslid van het LSR. Zo is het belangrijk om goed te kunnen samenwerken met overige bestuursleden en de medewerkers van het Interstedelijk Studenten Overleg. Ook moet je zelfstandig proactief beleid uit kunnen dragen bij andere partijen dan het LSR.

Daarnaast is het van belang om, via netwerken, informatie in te winnen en op waarde te schatten. Hiervoor is een bepaald basisniveau aan juridische kennis vereist. In een korte periode dient een bestuurslid zich eigen te maken in diverse onderwerpen die binnen het recht en hoger onderwijs spelen.

Krijg ik een vergoeding voor mijn werkzaamheden?
Je krijgt een bestuursbeurs van €450,- per maand. Deze beurs gaat in per september 2018 en loopt tot en met augustus 2019.

Hoe ziet formeel de organisatie LSR eruit?
Het LSR bestaat in de eerste plaats uit de vier bestuursleden. Daarnaast is er een Raad van Advies van oud-bestuursleden en deskundigen.

Wanneer is de inwerkperiode?
De inwerkperiode begint nadat de sollicitatieronde is afgesloten en duurt tot en met de bestuurswissel. Dit betekent dat je in principe vanaf 7 mei 2018 beschikbaar moet zijn voor het inwerken.

Hoe kan ik solliciteren?
Solliciteren kan door je CV, cijferlijst en motivatiebrief per mail aan te leveren via info@lsr.nl

Wanneer is de deadline om te solliciteren?
We ontvangen je CV, cijferlijst en motivatiebrief graag uiterlijk 19 april voor 23.59 uur.

Solliciteer ik op een specifieke functie binnen het bestuur?
Je solliciteert voor het bestuur van het LSR en niet op een specifieke functie. Gedurende de sollicitatieprocedure zijn er wel mogelijkheden om je voorkeur voor een functie op te geven.