top of page

Over ons

Voor en door studenten

Het LSR is opgericht op 28 september 1998 door de heer Westdijk, de heer Spanjersberg en mevrouw Wiedenhof. Volgens onze oprichtingsverklaring wilden zij strijden voor de positie van studenten in  het hoger onderwijs. Studenten bevinden zich vaak in een zwakke positie ten opzichte van hun onderwijsinstelling en weten niet naar wie ze toe moeten stappen zodra zij een probleem ondervinden. Wij zijn opgericht om die studenten te helpen met onderwijsrechtelijke problemen.

Bibliotheek van bovenaf

Ons Bestuur


Elk jaar wordt het LSR gerund door vier rechtenstudenten die zich een jaar lang inzetten om de belangen van studenten te behartigen. Deze bestuursleden bekleden allen een aparte functie. De voorzitter houdt zich bezig met de interne organisatie, de secretaris houdt contact met externe partijen en de bestuursleden juridische zaken beantwoorden de mailtjes die binnenkomen van studenten. Hierbij een voorstelronde van de huidige bestuursleden! 
 

Bestuur.png

Lola.jpg

Lola Nysingh

Secretaris

Mijn naam is Lola Nysingh, 22 jaar en ik woon al geruime tijd in Utrecht. Ik heb mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht behaald en zal in 2023 beginnen met een master. Dit jaar zet ik mij in als secretaris van het LSR. Binnen mijn functie houd ik mij voornamelijk bezig met de externe contacten, onze sociale media en de geldzaken. Daarnaast help ik studenten graag met onderwijsrechtelijke problemen en ondersteun ik mijn medebestuursgenoten bij het uitzoeken van juridische vraagstukken.

 

Neem bij vragen zeker contact met mij op!

Ik ben te bereiken op nysingh@lsr.nl

Pernille.jpg

Pernille de Reus

Juridische Zaken

Ik ben Pernille Esmee de Reus, 28 jaar, masterstudente Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University en woonachtig in het mooie Nijmegen. Voor het tweede studiejaar op rij ben ik Bestuurslid Juridische Zaken bij het LSR. Als Bestuurslid Juridische Zaken behandel ik graag (juridische) vraagstukken over onderwijs en vertegenwoordig ik studenten bij onderwijsrechtelijke geschillen. Daarnaast help ik met het opstellen van processtukken. Ik vind het belangrijk dat studenten opkomen voor hun eigen belangen en gelijk & rechtvaardig worden behandeld door een examencommissie en/of onderwijsinstelling. ''Een zaak is voor mij pas succesvol, wanneer ik voor een student het verschil heb kunnen maken''. Schroom niet om contact met mij op te nemen via de e-mail of telefonisch.

 

Je kunt mij bereiken op info@lsr.nl

88A19D58-A54D-4EA5-A03D-AC31035B5DAA_1_201_a.jpeg

Stijn de Jong

Juridische Zaken

Ik ben Stijn de Jong. Ik ben een 22-jarige student aan de Haagse Hogeschool in Den Haag, waar ik International & European Law studeer. Al van jongs af aan is één van mijn grootste passies het helpen van mensen. Dit is dan ook de reden dat ik rechten ben gaan studeren, en tevens is dit ook de reden dat het werk van het LSR mij zo aanspreekt. Studenten helpen met kwesties waar ze zelf niet uit kunnen komen, of iemand anders bij nodig hebben. Als student weet ik hoe het is om niet geholpen te worden door je onderwijsinstelling, ik weet dan ook goed dat dit veel stress met zich meebrengt. Als lid van het LSR wil ik die stress zo veel mogelijk verlichten voor studenten, door de hulp die ze nodig hebben zo goed mogelijk te geven. Mijn collega’s en ik zijn er voor je! 

 

Ik ben te bereiken op info@lsr.nl

bottom of page